top of page

Mehmet Kapçak'ın Resimleri Bodrum Heredot Kültür Merkezi'nde

Mehmet Kapçak'ın resimleri 23 Hazirana kadar Bodrum Heredot Kültür Merkezi'nde sanat severlerle buluşuyor.

Erol Ünal'ın sergiye ilişkin 10 Haziran 2017 tarihli haberi


Aynı okuldan dört arkadaşın "Bodrum’a Sanatseverler'e ve Herodot'a Merhaba" adlı Resim Sergisi 10 Haziran Cumartesi 19:00-21:00 saatleri arasında Herodot Kültür Merkezi Sergi Salonunda izleyiciyle buluşuyor.

İstanbul Öğretmen Okulu, ardından şimdiki adıyla Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi (dönemin Devlet Tatbiki Güzel Sanat Yüksek Okulu)'u mezunları Sefer Öztürk, Servet Bozkurt, Nedret Öztürk ile şimdiki Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi (dönemin İstanbul Atatürk Eğitim Enstitüsü) mezunu Mehmet Kapçak “Bodrum’a, Sanatseverlere ve Heredot'a Merhaba" sergisinde yarım asır sonra buluştular. Sergide dört arkadaşın birliktelikleri ile irili ufaklı ve değişik tekniklerde yaklaşık 100 çalışmanın ilgi odağı olması bekleniyor.

Sefer Öztürk, Servet Bozkurt, Nedret Öztürk, Mehmet Kapçak "Bodrum'a Sanatseverler'e ve Herodot'a Merhaba" Resim Sergisi 10-23 Haziran'a tarihleri arasında görülebilir.


1950 Afyon’da doğumlu Sefer Öztürk 1973'da şimdiki adı Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi olan (Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu) Resim Bölümünden mezun oldu. 32 kişisel sergi açtı ve çok sayıda karma sergiye katıldı. Uzun süre İstanbul Devlet Opera ve Balesinde Dekoratör-Ressam olarak görev yapan ve Keçe Resmi"nin Türkiye'deki ilk uygulayıcısı olan Sefer Öztürk’ün yurtiçi ve yurtdışında resim koleksiyonları ve özel koleksiyonlarda eserleri bulunmaktadır. Sanatçı Turgutreis’deki atölyesinde çalışmalarını sürdürmektedir.


1950 Kahraman Maraş doğumlu Servet Bozkurt Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Resim Bölümünden mezun oldu. Toplumsal dinamikte, resim sanatının yerel ve evrensel boyutta diyeceği olduğunu düşünen Servet Bozkurt geçen sene İstanbulda açtığı "Bi Sen Eksiktin Ayışığı” konulu resim sergisi büyük ilgi görmüştü. Servet Bozkurt Ressamlar Rerneği üyesidir. Ressamlar derneğininin açtığı sergilere katılmaktadır.


1952 İstanbul'da doğumlu Nedret Öztürk günümüzdeki adı Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi olan (Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu) Resim Bölümü'nden mezun oldu. 1983'te Hasköy Lisesi'nde resim ve sanat tarihi öğretmenliğine başladı. Yirmi yıl öğretmenlikle birlikte Beyoğlu Belediyesi'nde ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde değerlendirme komisyonlarında görev yaptı. 2003'de hizmet şeref belgesiyle onurlandırıldı. Emekliliğinden sonra ara verdiği sanat çalışmalarına Turgutreiste devam etmektedir.


1947 Mazıdağı doğumlu Mehmet Kapçak 1967’de İstanbul İlköğretmen Okulunda Selahattin Hüsnü Taran ve Hamdi Dicle'nin öğrencisi oldu. 1970 yılında öğretmen olarak bu okuldan mezun oldu. Şimdiki adı Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi olan (İstanbul Atatürk Eğitim Enstitüsü) Resim Bölümü'nde Prof.Ramiz Aydın, Prof.Tevfik Karakaya, Prof.İsmail Avcı ve Prof.Süleyman Saim Tekcan'ın atölyelerinde eğitimini tamamlayıp bölüm birincisi olarak mezun oldu. Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde lisansını yaptı. Sanatçı Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği-BRHD üyesidir.




Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
Henüz etiket yok.
Bizi Takip Edin
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page